OZNACZENIA I LOGISTYKA
Symbol
E-HUI04
Kod kreskowy
3760061220348
Jednostka podstawowa
szt.
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12
Waga
0.15 kg
Marka
Najel/
OPIS

nazwa: Olej z czarnuszki

gramatura: 125ml

pochodzenie: Hiszpania

skład INCI: nigella sativa*

*pochodzi z certyfikownanych upraw ekologicznych

PAO: 6M miesięcy od otwarcia opakowania

certyfikat: Cosmebio Ecocert



Olej z nasion czarnuszki egipskiej jest stosowany już od starożytności. Czarnuszka nazywana jest "złotem faraonów". W świecie arabskim czarnuszka nawet dzisiaj jest uważana za panaceum.

Olej z czarnuszki (Nigelle) jest wyciskany z bardzo małych czarnych ziarenek astrów o białych kwiatach. Zawiera kwasy tłuszczowe nienasycone i poly-nienasycone, wit. E i A oraz sole mineralne. Jest to prawdziwy eliksir młodości o działaniu przeciwzmarszczkowym.

Witamina E - zwana także „witaminą młodości” - odpowiedzialna za przedwczesne starzenie się organizmu. Dobrze wnika w skórę i odżywia ją, poprawia miękkość i elastyczność naskórka, działa nawilżająco. Zmniejsza wrażliwość skóry na promieniowanie UV.


Właściwości:

- poprawia kondycję skóry, przede wszystkim suchej i dojrzałej,

- opóźnia proces powstawania zmarszczek.

- szczególnie polecany jest do skóry alergicznej ponieważ łagodzi stany zapalne.

- polecany jest przy różnego rodzaju chorobach skórnych typu trądzik, grzybica czy zapalenia. Działa łagodząco i ochronnie.

- zmiękcza i wygładza skórę, nawilża i wzmacnia przesuszone oraz zniszczone włosy, a także łagodzi podrażnienia, również te wywołane nadmierną ekspozycją na słońce.

- ma właściwości regenerujące

- może być stosowany do masażu, który rozluźni spięte mięśnie i działa przeciwbólowo.

- Polecany dla skóry suchej, wrażliwej, podrażnionej oraz w stanach zapalnych.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
marka: Najel
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.